En ret bliver til

Mette Hvarre Gassners retter med kalvekød bliver til på blokken.


Mette-Gassner420-9.jpg


Det starter med en stregtegning med blyant. En idé om en smag. En bestemt råvare.

Når stjernekok Mette Hvarre Gassner udvikler nye retter, går hun systematisk til værks:

- Jeg går aldrig i køkkenet uden at have et bestemt mål. Jeg kan ikke arbejde på den måde, hvor jeg bare smider fem forskellige ting i en gryde, og så bliver det fantastisk. Det får jeg ikke noget ud af, siger Mette Hvarre Gassner.

Derfor begynder stjernekokken altid med at tænke retten igennem. Derefter tegner hun og ægtemand og medejer af restaurant Ti Trin Ned, Rainer Gassner, retten på papir, inden de afprøver den i køkkenet.

Og resultatet er som regel, at retten er perfekt i første forsøg.

Forårssmag
Mette Hvarre Gassner arbejder altid ud fra de grøntsager, sæsonen byder på. Derfor er opskrifterne til Dansk Kalv forårsretter med let tilbehør af blomkål, gulerødder, mild kål og krydderurter. Fine smagsnuancer til det milde kalvekød:

- Foråret indbyder til lette retter. Nu har vi spist tunge gryderetter og braiseringer hele vinteren, så vi har brug for nogle mere friske smagsindtryk til det milde vejr, siger Mette Hvarre Gassner.

Inspirationen til retterne har hun hentet i sin egen omgangskreds:

- Jeg har tænkt en del både på min søster, som er single, og mine veninder, som har børn. Jeg har spurgt mig selv: hvad gider hun at lave en onsdag aften? Nogle af retterne skal man investere lidt mere tid og arbejde i, men det er alt sammen noget man kan lave hjemme i sit eget køkken, fortæller Mette Hvarre Gassner.

Mette-Gassner420-8.jpg
- Jeg arbejder altid ud fra en helt konkret idé, når jeg skaber en ret. Måske er det en bestemt råvare, jeg har i tankerne eller en bestemt følelse, jeg ønsker at skabe, fortæller Mette Hvarre Gassner.